Zalogowany jako: .   Wyloguj się

Tranżerowanie

Zobacz artykuły na temat:dróbkrojeniemięsoterminy kulinarneprzygotowanie potraw
Tranżerowanie to krojenie na kawałki, plastry bądź płaty pieczonych mięs lub dzielenie na kawałki pieczonego w całości drobiu.

  Tranżerować należy gorące jeszcze mięso, gdyż po ostygnięciu i ponownym podgrzaniu będzie ono inaczej smakować. Do tego procesu potrzebny jest ostry nóż i widelec. Za ich pomocą można dość łatwo podzielić mięso na odpowiedniej wielkości kawałki.

Podczas tranżerowania powinniśmy również pamiętać o estetyce, aby kawałki były równe, ładne oraz dobrze ułożone na talerzu. Sposób podania to połowa sukcesu udanego posiłku.

Zobacz: Czy wiesz jak kroić kurczaka?


Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!

Zupa z mięsa - Kasia gotuje z Polki.pl

Chcesz skomentować artykuł? lub wypowiedz się jako gość:

Autor:
Komentarz:
Liczba komentarzy: 2
dodano: 16:48 2015-09-10 przez: ~Kociak 13 (188.146.*.*)
Bo jesteś pedałem , biegnij zwalić w dupe swojego braciszka pozdrawiam Kociak 13 ;****
dodano: 23:24 2014-11-10 przez: ~Erotuman (91.90.*.*)
A ja lubie walic w dupę ciepłą gęś od tył€
 

Zobacz także:

 
 
Zamów darmowy newsletter