Zalogowany jako: .   Wyloguj się

Jak zrobić czosnkowe grzanki?

Zobacz artykuły na temat:pieczywoprzystawki
Pachnące, chrupkie, czosnkowe grzanki i pyszna zielona sałata… Czy jest ktoś, kto się im oprze?

Przekrój ząbek czosnku na pół i posmaruj nim gorące pieczywo.

Przekrój ząbek czosnku na pół i posmaruj nim gorące pieczywo.

Żeby grzanki ładnie pachniały i nie były gorzkawe, warto zastosować pewien trick.

Czosnek wrzucony na rozgrzany tłuszcz bardzo szybko się przypala, zaś wyjmowanie z patelni drobnych kawałków tego warzywa bywa irytujące. Dlatego jeśli chcesz zrobić pyszne czosnkowe grzanki, wystarczy jeśli…gotowe, gorące grzanki (w postaci kromek) lub wyjęte z tostera tosty posmarujesz z obydwu stron przepołowionym w poprzek, świeżym ząbkiem czosnku. Pieczywo nabierze właściwego aromatu, a ty unikniesz zapachu spalenizny w kuchni.

Polecamy: Szybkie obieranie czosnku


Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!

Redakcja poleca

Chcesz skomentować artykuł? lub wypowiedz się jako gość:

Autor:
Komentarz:
Zamów darmowy newsletter