Zalogowany jako: .   Wyloguj się

Jak upiec szynkę?

Zobacz artykuły na temat:mięsowędliny
Szynka pieczona w skórce, najlepiej z kością - oto prawdziwa klasyka polskiej kuchni. Dla ułatwienia - kość możemy sobie darować. Ale jeśli znajdziemy w sklepie mięsnym szynkę wieprzową ze skórką, nie wahajmy się jej kupić.

powrót do artykułu
Praską szynkę najlepiej podawać upieczoną w cieście chlebowym. Czesi lubią też parówki i różne wędliny.
źródło: Nieznane

Zupa z mięsa - Kasia gotuje z Polki.pl

Chcesz skomentować artykuł? lub wypowiedz się jako gość:

Autor:
Komentarz:
Liczba komentarzy: 6
dodano: 13:02 2013-01-04 przez: swirus (79.184.*.*)
to akurat każdemu powinno sie udac
dodano: 02:56 2013-01-04 przez: ~oooj (208.120.*.*)
to sie nadaje do kibla nigdy nie jedliscie szynki staropolskiej
dodano: 18:48 2011-12-22 przez: ~hugo (46.205.*.*)
moja szynka zostala już natarta ziołami,ale jej nie sparzyłam. co zrobić by mimo tegom była soczysta i się nie skurczyła? prosze o rade
 

Zobacz także:

 
 
Zamów darmowy newsletter