Zalogowany jako: .   Wyloguj się

Jak przetwarzać brzoskwinie?

Zobacz artykuły na temat:owoceprzetworykonfiturydżemy
Brzoskwinie są smaczne, zdrowe i bardzo tanie. To oznacza, że warto wiedzieć jak przetwarzać brzoskwinie, aby cieszyć się przez całą zimę smakiem tych owoców. Ich optymistyczny złoty kolor na pewno nierzadko poprawi nam humor w pochmurne dni.

powrót do artykułu
Produkty z mniejszą zawartością cukru mogą mieć więcej tłuszczu/ fot. Shutterstock
źródło: Nieznane

Brzoskwinie można przetwarzać na wiele sposobów - warto zrobić dżem, kompot czy nalewkę.

Zupa mleczna z kaszą manną - Kasia gotuje z Polki.pl

Chcesz skomentować artykuł? lub wypowiedz się jako gość:

Autor:
Komentarz:
Liczba komentarzy: 4
dodano: 10:26 2011-09-22 przez: modestep (192.168.*.*)
Brzoskwinie - uwielbiam! Dobrze, że można je tak fajnie przetwarzać. Nie ma to jak smak lata w środku mroźnej zimy!
dodano: 10:44 2011-09-20 przez: Magda78 (192.168.*.*)
Ciekawy pomysł na brzoskwinie z brandy, wart wypróbowania. Brzoskwini nie mam, ale zakupię :)
dodano: 10:42 2011-09-12 przez: Tutka (87.204.*.*)
Polecam ekspresową marmoladę z brzoskwiń Składniki: 1000 g brzoskwiń (bez pestek i skórki) 1 Cukier żelujący 3:1 Dr. Oetkera sok i skórka z cytryny kieliszek likieru cytrynowego lub kilka kropli Aromatu cytrynowego Dr. Oetkera Sposób przygotowania: Cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę (1 łyżeczkę), sok wycisnąć. Owoce umyć, sparzyć, obrać, usunąć pestki. Połowę owoców zmiksować, resztę owoców drobno pokroić, przełożyć do garnka, wsypać cukier żelujący. Marmoladę gotować 5 minut cały czas mieszając. Na końcu dodać startą skórkę i sok z cytryny, wlać likier lub aromat cytrynowy. Owocową masę przełożyć do wyparzonych słoików. Słoiki zamknąć i ułożyć do góry dnem.
 

Zobacz także:

 
 
Zamów darmowy newsletter