Zalogowany jako: .   Wyloguj się

Co zrobić z nadmiarem sernika i szarlotki?

Zobacz artykuły na temat:słodyczeprzechowywanie żywnościciasta kruche
Wiem, że brzmi to dość nieprawdopodobnie, bo mało który dom odnotowuje nadmiar sernika i szarlotki. Bądź co bądź ciasta te mają chyba najwięcej fanów w naszym kraju. Ale jeśli zdarzy się jednak, że np. po świętach zostanie ci sporo ciasta, wówczas skorzystaj z dobrodziejstw techniki.

Sernik.

Pokrój ciasto na części, każdą z nich owiń w folię aluminiową, oznacz np. za pomocą kartki i taśmy klejącej, i włóż do zamrażalnika.

A gdy przyjdzie ci ochota na słodkości lub ktoś znajomy wpadnie na kawę, wówczas wyjmujesz ciasto, które lubisz, zdejmujesz oznaczenie i wkładasz w folii aluminiowej do piekarnika nagrzanego na 100 stopni. Po 20 minutach wyjmiesz z niego ciepły sernik lub szarlotkę.

Możesz też rozmrażać ciasto w temperaturze pokojowej – również będzie świetnie smakować.

Mrozić można także torty i inne ciasta z masami (ale nie rozmrażamy ich w piekarniku). Nie mrozimy natomiast musów oraz ciast z galaretkami. Nie mrozimy też wafli i pischingerów.

Zobacz też: Jak przygotować sernik mrożony?


Uwaga! Powyższa porada jest jedynie sugestią i nie może zastąpić wizyty u specjalisty. Pamiętaj, że w przypadku problemów ze zdrowiem należy bezwzględnie skonsultować się z lekarzem!

Jak spędzić Dzień Dziecka? W kinie na "Angry Birds"

Chcesz skomentować artykuł? lub wypowiedz się jako gość:

Autor:
Komentarz:
Liczba komentarzy: 2
dodano: 11:21 2016-03-29 przez: ~gość (95.49.*.*)
Są to bardzo dobre rajstopy, posiadam i naprawdę dobrze się je nosi.
dodano: 17:14 2012-04-10 przez: ~gość (92.40.*.*)
Dzieki za pomoc:-)
 

Zobacz także:

 
 
Zamów darmowy newsletter